Fileti tune u korici od začinskog bilja
Za prave gurmane!
Uživajte u savršenom mirisu i ukusu.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
220grama
METRO Chef filet tune10grama
crnog susama10grama
METRO Chef vlašcaPo ukusu
METRO Chef mešanog krupno mlevenog bibera5grama
METRO Chef svežeg peršuna180grama
celera45grama
aro putera90ml
aro mleka10grama
METRO Chef kore limuna70grama
komorača40grama
šećera10grama
micro greens salate (za garniš)Soya-Wasabi vinegret
1kašika
METRO Chef soja sosa1kašičica
wasabi praha1kašika
mirina1kašika
pirinčanog sirćeta2kašike
ulja od kikirikija (ili ulja od koščica grožđa)Priprema
1. korak
U posudi pomešati crni susam, šareni biber, vlašac i seckani peršun.
2. korak
U dobijenu masu umočiti filet tune sa svih strana, tako da dobije koricu.
3. korak
U odgovarajućoj šerpi skuvati celer, uz dodatak mleka i putera i pred kraj dodati koru od limuna. Kada je celer skuvan izblendovati ga u nežni pire.
4. korak
Napraviti soya wasabi preliv.
5. korak
Komorač iseći na kockice, sotirati ga na topljenom maslacu i naliti sokom od limuna.
6. korak
Tunu izgrilovati na tiganju do medium faze, a zatim iseći na taljatu i serviati preko pirea. Sve zajedno preliti soya-wasabi dressingom.