Vaš pretraživač, Internet Explorer 11, je istekao i više nema podršku.
Instalirajte noviji pretraživač za sigurnije, brže i bolje korisničko iskustvo na našem web sajtu.

Fileti tune u korici od začinskog bilja

Za prave gurmane!
Fileti tune u korici od začinskog bilja_hero

Uživajte u savršenom mirisu i ukusu.

Vreme pripreme
:
30 min
Nivo težine
:
srednje teško
Broj porcija
:
2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
220grama
filet tune
10grama
crnog susama
10grama
vlašca
Po ukusu
mešanog krupno mlevenog bibera
5grama
lista peršuna
180grama
celera
45grama
putera
90ml
aro mleka
10grama
kore limuna
70grama
komorača
40grama
šećera
10grama
micro greens salate (za garniš)
Soya-Wasabi vinegret
1kašika
soja sosa
1kašičica
wasabi praha
1kašika
mirina
1kašika
pirinčanog sirćeta
2kašike
ulja od kikirikija (ili ulja od koščica grožđa)

Priprema

1. korak
U posudi pomešati crni susam, šareni biber, vlašac i seckani peršun.
2. korak
U dobijenu masu umočiti filet tune sa svih strana, tako da dobije koricu.
3. korak
U odgovarajućoj šerpi skuvati celer, uz dodatak mleka i putera i pred kraj dodati koru od limuna. Kada je celer skuvan izblendovati ga u nežni pire.
4. korak
Napraviti soya wasabi preliv.
5. korak
Komorač iseći na kockice, sotirati ga na topljenom maslacu i naliti sokom od limuna.
6. korak
Tunu izgrilovati na tiganju do medium faze, a zatim iseći na taljatu i serviati preko pirea. Sve zajedno preliti soya-wasabi dressingom.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli uHoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog