Flambirane palačinke sa nugat kremom i šumskim voćem
Ako ste ljubitelj palačinki, obavezno morate probati ovaj neodoljivi desert!

Ovaj desert osvojio je ceo svet, a prvi recept za palačinke vezuje se još za stare Rimljane koji su pravili slično jelo.
Vreme pripreme
:
20 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
5
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
2komada
jaja200grama
aro brašna T-400200ml
aro mleka1kesica
aro vanilin šećer50grama
aro kristal šećeraKora od limuna
Seckani lešnici
Slatka pavlaka
Po ukusu
METRO Chef cimetMETRO Chef šumsko voće
Za flambiranje
BrendyPriprema
1. korak
Umutiti testo i ispeći palačinke, modlom ih oblikovati u obliku srca.
2. korak
Za krem od lešnika razmutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, u nju dodati krem od lešnika i seckane lešnike.
3. korak
Za sos od šumskog voća, otopiti na tiganju šećer, dodati vode i šumsko voće, ostaviti da prokuva 10 minuta, dodati razmućeni gustin i sve zajedno prokuvati još 1 minut.
4. korak
Sa kremom od lešnika nafilovati svaku palačinku i ređati jednu preko druge. preliti sa sosom od šumskog voća i pred serviranje preliti sa konjakom i zapaliti upaljačem za efekat vatre.
Nebojša Veselinović, šef kuhinje HoReCa centra