Gluten free njoke sa povrćem
Zdravo i ukusno.

Ako volite italijansku hranu, a ne prijaju vam namirnice sa glutenom, ovaj aromatični recept je savršen za vas.
Vreme pripreme
:
60 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
4
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
500grama
METRO Chef krompira300grama
gluten free brašnaPo želji
soPo želji
Žalfija sveža80grama
praziluk120grama
crvene paprike400grama
paradajza120grama
baby spanaćPriprema
1. korak
Skuvati krompir u ljusci. Tako skuvan vruć krompir oljuštiti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. korak
Kada je krompir ohlađen dodati mu brašno, so i svežu sitno seckanu žalfiju.
Umesiti kompaktno testo i oblikovati u valjak, zatim nožem za njoke seći testo na odgovarajući oblik.
Umesiti kompaktno testo i oblikovati u valjak, zatim nožem za njoke seći testo na odgovarajući oblik.
3. korak
Za sos, sotirati praziluk i crvenu papriku zatim dodati meso od paradajza i sve zajedno uz dodatak začina dokuvati.
4. korak
Njoke spustiti u slanu ključalu vodu i kada njoke isplivaju na površinu izvaditi ih i spojiti sa sosom i uz dodatak vode u kome su se kuvale ih završiti. Pred kraj u sos i njoke dodati beby spanać.