Grdoba sa romesko sosom i salsom od maslina

Ukus Mediterana na vašem tanjiru.

Nedoljiv spoj ukusa.

Vreme pripreme
:
1 h
Nivo težine
:
teško
Broj porcija
:
4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
220grama
repa grdobe
40ml
Metro Chef maslinovo ulje
100grama
putera
1komad
limuna
Salsa od crnih maslina
100grama
crnih maslina
1komad
sveže crvene chilli papričice
20grama
peršuna i bosiljka sitno iseckanih
30grama
mladi žuti listovi celer štapića sitno iseckani
1čen
belog luka
1komad
limuna
Po ukusu
sveže mleveni crni biber
Po ukusu
METRO Chef maslinovo ulje
Po ukusu
METRO Chef balzamiko sirće
Garniš
brunoise od paprika i špargle na puteru
50grama
putera
120grama
paprika
2komada
špargle
Romesco sos
3čena
belog luka
3komada
paradajza (samo meso)
40grama
lešnika (sitno seckanog)
1
peperonocina
1
žumance
100ml
METRO Chef maslinovog ulja
2kašike
vinskog sirćeta

Priprema

1. korak
Rep grdobe začiniti i kuvati ga na otopljenom puteru uz neprestano prelivanje ribe sa puterom.
2. korak
Iseckajte sve sastojke za salsu od maslina i marinirajte ih u maslinovom ulju i balzamiko sirćetu.
3. korak
Napravite sos od mesa paradajza, belog luka sitno iseckanog, samlevenog lešnika i peperoncini paprike. Žumance umutiti sa dodatkom ulja i sirćeta i dodati sve ostale namirnice, sve zajedno promešajte i začinite.
4. korak
Za prilog isecite razne paprike na fini bruonaz i lagano ih sotirajte na puteru.
5. korak
Šparglu blanširati i završiti na puteru.
6. korak
Kada je riba gotova, sve zajedno servirajte.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli uHoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog