Grechka Pomonastyrsky

Heljda, kulinarski simbol Rusije.

Grechka Pomonastyrsky

Heljda je prepoznata kao jedna od nacionalnih namirnica Rusije. Ona predstavlja jedan od kulinarskih simbola – drugi je raženi hleb. Nije poznato kada su tačno postali osnovne namirnice u Rusiji, jer do sada nisu pronađeni nikakvi dokazi o tome. Većina istoričara veruje da je to bilo u 7. veku. Heljda je u Rusiji postala popularna jer dobro uspeva na siromašnom tlu. Heljda sama po sebi nije veoma ukusna. Da je učine ukusnom, Rusi u nju dodaju maslac, mleko, pečurke, luk ili meso.

Vreme pripreme45 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
300grama
METRO Chef heljde
1800grama
METRO Chef pečuraka
150ml
METRO Chef pavlake
450grama
aro lisnatog testa
30grama
METRO Chef prženog crnog luka
3grama
muskatnog oraščića
30grama
METRO Chef mirođije
2
jaja
50ml
aro mleka

Priprema

1. korak
Prelijte pečurke vodom i pustite da proključa (dodajte so po ukusu). Izvadite pečurke iz bujona i pomešajte ih sa muskatnim oraščićem, mirođijom i pavlakom.
2. korak
Rasporedite heljdu u 6 činija od oko 300 ml, prečnika 10 cm. Dodajte bujon i mešavinu s pečurkama u činije.
3. korak
Stavite prženi luk u činije. Pecite 20 minuta na 180 °C.
4. korak
Razvucite lisnato testo i isecite ga na kvadrate veličine 15×15 cm. Prekrijte svaku činiju testom i pritisnite testo uz ivicu vrha činije. Premažite lisnato testo jajetom i mlekom i pecite 10 minuta na 180 °C.
CHEF Grigoriy Kalinichenko

“Drago mi je što svaku fantaziju mogu da pretvorim u realnost koristeći širok asortiman METRO robnih marki.”

CHEF Grigoriy Kalinichenko

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog