Hleb sa pestom od sušenog paradajza, pistaća i kozjeg sira

Hleb sa pestom od sušenog paradajza

Hrskavi zalogaji kojima punoću ukusa daju sastojci sveže napravljene paste, idealno se kombinuju sa živahnim ukusom Rosé-a. El Bar Argentino Malbec Rosé, METRO VINO GODINE 2020, ima note kore narandže, belih breskvi, kamilice i drugog aromatičnog bilja, a iznenadiće Vas svojom delikatesnom finoćom.

Vreme pripreme10 min
Nivo težinelako
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
Sastojci za hleb
250grama
brašna
12grama
kvasca
7grama
soli
50ml
maslinovog ulja
voda
Sastojci za pesto
20grama
sušenog paradajza
10grama
pistaća
10grama
parmezana
2čena
belog luka
50ml
maslinovog ulja
Po ukusu
so i biber
Za dekoraciju
bosiljak

Priprema

1. korak
Brašnu dodajte so i masnoću, mesite polako dodajući kvasac i vodu, dok se ne formira testo.
2. korak
Pustite da odstoji 10 minuta, dok se zapremina ne udvostruči. Pecite 20 minuta na 180 °C.
3. korak
Pomešajte sušeni paradajz, sir, beli luk i maslinovo ulje, so i biber, i blendujte dok ne dobijete homogenu pastu. Dodajte prethodno iseckane pistaće.
4. korak
Dobijenom pastom premažite pečeni hleb.
5. korak
Servirajte komade hleba uz čašu rashlađenog Malbec Rosé-a. Temperatura serviranja ovog vina je između 10 i 12 stepeni.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog