Hleb sa pestom od sušenog paradajza, pistaća i kozjeg sira

Hrskavi zalogaji kojima punoću ukusa daju sastojci sveže napravljene paste, idealno se kombinuju sa živahnim ukusom Rosé-a. El Bar Argentino Malbec Rosé, METRO VINO GODINE 2020, ima note kore narandže, belih breskvi, kamilice i drugog aromatičnog bilja, a iznenadiće Vas svojom delikatesnom finoćom.
Vreme pripreme
:
10 min
Nivo težine
:
lako
Broj porcija
:
2
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
Sastojci za hleb
250grama
brašna12grama
kvasca7grama
soli50ml
maslinovog uljavoda
Sastojci za pesto
20grama
sušenog paradajza10grama
pistaća10grama
parmezana2čena
belog luka50ml
maslinovog uljaPo ukusu
so i biberZa dekoraciju
bosiljakPriprema
1. korak
Brašnu dodajte so i masnoću, mesite polako dodajući kvasac i vodu, dok se ne formira testo.
2. korak
Pustite da odstoji 10 minuta, dok se zapremina ne udvostruči. Pecite 20 minuta na 180 °C.
3. korak
Pomešajte sušeni paradajz, sir, beli luk i maslinovo ulje, so i biber, i blendujte dok ne dobijete homogenu pastu. Dodajte prethodno iseckane pistaće.
4. korak
Dobijenom pastom premažite pečeni hleb.
5. korak
Servirajte komade hleba uz čašu rashlađenog Malbec Rosé-a. Temperatura serviranja ovog vina je između 10 i 12 stepeni.