Hleb sa pestom od sušenog paradajza, pistaća i kozjeg sira
Hrskavi zalogaji kojima punoću ukusa daju sastojci sveže napravljene paste, idealno se kombinuju sa živahnim ukusom Rosé-a. El Bar Argentino Malbec Rosé, METRO VINO GODINE 2020, ima note kore narandže, belih breskvi, kamilice i drugog aromatičnog bilja, a iznenadiće Vas svojom delikatesnom finoćom.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
Sastojci za hleb
250grama
brašna12grama
kvasca7grama
soli50ml
maslinovog uljavoda
Sastojci za pesto
20grama
sušenog paradajza10grama
pistaća10grama
parmezana2čena
belog luka50ml
maslinovog uljaPo ukusu
so i biberZa dekoraciju
bosiljakPriprema
1. korak
Brašnu dodajte so i masnoću, mesite polako dodajući kvasac i vodu, dok se ne formira testo.
2. korak
Pustite da odstoji 10 minuta, dok se zapremina ne udvostruči. Pecite 20 minuta na 180 °C.
3. korak
Pomešajte sušeni paradajz, sir, beli luk i maslinovo ulje, so i biber, i blendujte dok ne dobijete homogenu pastu. Dodajte prethodno iseckane pistaće.
4. korak
Dobijenom pastom premažite pečeni hleb.
5. korak
Servirajte komade hleba uz čašu rashlađenog Malbec Rosé-a. Temperatura serviranja ovog vina je između 10 i 12 stepeni.