Hotate no saute

Inspirisano japanskom “washoku” kuhinjom.

Hotate no saute

Mucu zaliv okružen je prirodom poluostrva Cugaru i Šimokita, i nad njim se nadvija i štiti ga planina Hakoda. Nudi obilje hranljivih elemenata i najbolje je okruženje za školjke poznate kao „kapice“. Kapice iz Mucu zaliva su mekane i slatke. Najbolja sezona je od maja do jula. U ovom periodu možete uživati u kapicama najboljeg kvaliteta. “Miso” (pasta od soje) je tradicionalni japanski začin koji je nezaobilazan u japanskoj kuhinji. Paradajz sos u japanskom stilu sa “miso” pastom daje kapicama posebnu kombinaciju azijske i evropske arome.

Vreme pripreme40 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
450grama
METRO Chef smrznutih jakobovih kapica
480grama
METRO Chef paprika tikolore
60grama
METRO Chef seckanog belog luka
240ml
METRO Chef seckanog paradajza
300ml
METRO Chef ekstra devičanskog maslinovog ulja
60ml
METRO Chef aceto balzamika
240grama
METRO Chef crnog luka
36grama
miso paste

Priprema

1. korak
Isecite papriku i luk. Stavite iseckani beli luk i 2/3 maslinovog ulja u tiganj za prženje i lagano zagrejte kako bi se aroma belog luka sjedinila sa uljem. Dodajte isečenu papriku, luk i so.
2. korak
Stavite malo ulja u drugi dobro zagrejani tiganj za prženje i grilujte kapice dok njihova površina ne postaje blago braon. Okrenite kapice, dodajte so i grilujte ih sa druge strane na isti način (da biste zadržali sok kapica unutar školjki).
3. korak
Dodajte seckani paradajz i miso pastu koja se prži u tiganju. Dobro promešajte i prilagodite ukus dodajući so ukoliko je potrebno.
4. korak
Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balzamiko sirćetom. Stavite prženo povrće na tanjir, a preko poređajte kapice. Začinite prelivom od balzamika.
CHEF Hajime Otowa

“METRO robne marke nude sjajan balans proizvoda iz Evrope, koji su korisni za različita jela jer su visokog kvaliteta i dobre vrednosti. Računam na proizvode METRO robnih marki.”

CHEF Hajime Otowa

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog