Juneći ribić sa povrćem

Juneći ribić sa povrćem na puteru sa sosom od višanja i penom od rena

Juneći ribić sa povrćem

Iako se dugo sprema, ovaj recept ne zahteva puno posla, a ukus će nadmašiti sva vaša očekivanja!

Vreme pripreme20 h
Nivo težinesrednji
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
2
juneće kolenice
40grama
crnog luka
40grama
šargarepe
40grama
celera (koren i list)
20grama
peršuna (koren i list)
20grama
paštrnak
200grama
krompira
200grama
brokolija
40grama
putera
Po ukusu
lovorov list
Po ukusu
so biber
100grama
METRO Chef zamrznutih višanja za sos
20grama
šećera
20grama
crnog luka
30grama
putera
20grama
kukuruznog skroba
Po ukusu
Šeri liker
Po ukusu
so, biber
Po potrebi
leblebije (voda od kuvanja)
40grama
rena
Po ukusu
so

Priprema

1. korak
Juneću kolenicu sporo kuvati u supi na 80 stepeni 16 - 20 h.
2. korak
Povrće oblikovati, kuvati na pari i pred servis sotirati na puteru i začiniti.
3. korak
Za sos, propržiti na puteru crni luk, dodati višnje, šećer, so i biber. Kada višnje omekšaju povezati kukuruznim skrobom i dodati Šeri liker.
4. korak
Za penu od rena, nalupati tečnost od kuvanih leblebija, dodati strugani ren i so ili pire od rena izmešati sa malo pavlake i ohladiti.
Servirati po želji.
Milica

Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra za edukaciju

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog