Juneći ribić sa povrćem
Juneći ribić sa povrćem na puteru sa sosom od višanja i penom od rena
Iako se dugo sprema, ovaj recept ne zahteva puno posla, a ukus će nadmašiti sva vaša očekivanja!
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
2
juneće kolenice40grama
crnog luka40grama
šargarepe40grama
celera (koren i list)20grama
peršuna (koren i list)20grama
paštrnak200grama
krompira200grama
brokolija40grama
puteraPo ukusu
lovorov listPo ukusu
so biber100grama
METRO Chef zamrznutih višanja za sos20grama
šećera20grama
crnog luka30grama
putera20grama
kukuruznog skrobaPo ukusu
Šeri likerPo ukusu
so, biberPo potrebi
leblebije (voda od kuvanja)40grama
renaPo ukusu
soPriprema
1. korak
Juneću kolenicu sporo kuvati u supi na 80 stepeni 16 - 20 h.
2. korak
Povrće oblikovati, kuvati na pari i pred servis sotirati na puteru i začiniti.
3. korak
Za sos, propržiti na puteru crni luk, dodati višnje, šećer, so i biber. Kada višnje omekšaju povezati kukuruznim skrobom i dodati Šeri liker.
4. korak
Za penu od rena, nalupati tečnost od kuvanih leblebija, dodati strugani ren i so ili pire od rena izmešati sa malo pavlake i ohladiti.
Servirati po želji.
Servirati po želji.
Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra za edukaciju