Karpacio od bundeve sa kozijim sirom, lešnicima i džemom od maline
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
300 gr
bundeve100 gr
putera100 ml
vode100 ml
belog vinskog sirćeta100 gr
šećera20 gr
svežeg đumbira3 gr
origana50 gr
kozijeg sira10 gr
lešnika10 gr
semena golice10 ml
bundevinog ulja10 gr
paradijza10gr
baby salate300 gr
smrznutih malina100 gr
kuruznog skrobapo ukusu
so, biberPriprema
Za karpacio
Bundevu iseći na mesoreznici i prokuvati je u marinadi od putera, vode, sirćeta, šećera, svežeg đumbira i origana. Izvaditi je iz marinade i skladištiti na hladnom mestu. Paradajz očistiti od sredine i iseći na identične kocke. Lešnike i seme golice istostirati, a koziji sir iseći na kocke.
Za džem
Maline kuvati sa šećerom, po potrebi dodati gustin, i sve ispasirati.
Servis
Kada su svi segmenti spremni karpacio servirati po želji.