Kataplana

Portugalski specijalitet koji će osvojiti vaša čula.

Ukusno, tradicionalno jelo koje se lako priprema.

Vreme pripreme1 h
Nivo težinelako
Broj porcija4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
2
crna luka
2čena
belog luka
2
babure
400grama
krompira
400grama
paradajza
1kg
fileta ribe (dagnje, hobotnica, gambori, grdobina)
Po ukusu
so i krupno mleveni biber
2
lovorova lista
4prstohvata
timijana
500ml
suvog belog vina
100ml
METRO Chef maslinovog ulja
2kašičice
seckanog peršuna

Priprema

1. korak
Crni , beli luk i krompir iseckajte na tanke kolutove. Papriku baburu iseckajte žilijen. Pripremljeno povrće rasporedite po dnu kataplane.
2. korak
Filete ribe isecite na krupnije komade i rasporedite ih po povrću. Dodajte i plodove mora preko povrća. Paradajz sa odstranjenim semenim delom, isečen na krupnije kockice takođe dodati u kataplanu.
3. korak
Dodati biber, so, lovor, timijan, maslinovo ulje i vino. Posudu poklopiti i peći na 225 stepeni, 30 minuta, zatim još 10 minuta na 175 stepeni.
4. korak
Tradicionalno kataplana se servira u posudi u kojoj je pripremljena.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog