Kiseli kupus sa rebarcima
Novi pristup klasičnom nemačkom jelu.
Kiseli kupus je širom sveta poznat kao jedno od najtradicionalnijih nemačkih jela. Budući da sadrži mnogo vitamina C, najčešće se konzumirao tokom zime, kako bi se sprečile bolesti. Velika potrošnja kiselog kupusa rodila je stereotipni izraz "krauti" u značenju "Nemci". Neki stereotipi znaju da potraju. Evo i vaše prilike da budete "kraut" na jedan dan!
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
1.8kg
METRO Chef suvih rebara250ml
goveđeg bujona900grama
METRO Chef srednje kuvanih krompira2kašike
METRO Chef vlašca1kašika
METRO Chef peršuna sa ravnim listom40grama
aro maslaca3kašike
aro masti375grama
METRO Chef slanine3
METRO Chef srednja crna luka750grama
METRO Chef kiselog kupusa3kašike
ananasovog soka3koluta
aro ananasaPo ukusu
aro so i biberPriprema
1. Korak
Začinite rebarca solju i biberom i ispecite ih u velikoj posudi za pečenje. Dodajte goveđi bujon i prebacite posudu sa rebrima u rernu na 180 °C na 40 minuta (prethodno zagrejte rernu na 200 °C). Procedite i redukujte sos od pečenja.
2. Korak
Ispecite krompire na maslacu sa vlašcem i peršunom, zatim začinite solju i biberom.
3. Korak
Stavite mast u posudu za pečenje, isecite slaninu na komadiće i lagano ih propržite, zatim sitno iseckajte luk, dodajte ga, i nakratko propržite dok ne postane staklast.
4. Korak
Dodajte kiseli kupus. Po vrhu pospite šećerom, a zatim sipajte malo vode i sok od ananasa. Iseckajte kolutove ananasa na komade i dodajte ih. Dinstajte otprilike 30 minuta na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući.
5. Korak
Prebacite posudu u rernu. Krčkajte dodatnih 30–40 minuta na 175 °C. Često mešajte, dodajući još tečnosti ukoliko je potrebno. Poslužite rebarca sa pečenim krompirima i kiselim kupusom.
“Vrhunski i pažljivo odabrani sastojci za mene su izuzetno važni. Zato volim da kupujem METRO robne marke, posebno METRO Chef.”
CHEF Christian Krüger