Majorkanska supa
Luksuzno jelo sa planina koje oduševljava svih pet čula.
Ovaj recept je jedno od najpoznatijih jela majorkanske kuhinje i omiljen je među posetiocima ovog ostrva. Tanko isečeni seoski hleb obavezan je da bi ovo jelo ispalo savršeno. Tipično regionalno povrće igra vodeću ulogu, doprinoseći kvalitetu svojim ukusima i energijom koji se rađaju iz ostrvskog tla. Postoji i opcija, ukoliko vam je to po ukusu, da se jelu dodaju i svinjetina ili pančeta. Ovo je autentični recept za preživljavanje, klasifikovan kao bogati ragu. Kao i svaki tradicionalni recept, priprema zahteva specifičan stil. Po pravilu, najviše se jede u jesen i zimu, a najčešće se poslužuje kao predjelo.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
6dl
METRO Chef maslinovog ulja 6čenova
belog luka7kom
mladog luka8kom
oljuštenog i iseckanog crvenog čeri paradajza sa peteljkom400grama
karfiola250grama
METRO Chef graška6
artičoka2
zelene babure4kašičice
METRO Chef iseckanog peršuna2šake
METRO Chef spanaća1
kupus srednje veličine 400grama
seoskog hleba (sopes)Po ukusu
so i biberPo potrebi
vodaPriprema
1. korak
Stavite glinenu posudu za kuvanje na izvor toplote i dodajte maslinovo ulje. Prodinstajte mladi, beli luk i peršun. Potom dodajte na kockice isekcan paradajz i iseckane zelene paprike i dinstajte ih nekoliko minuta.
2. korak
Dodajte iseckani kupus i dobro očišćene na kockice iseckane artičoke. Nežno propržite svo povrće dok ne počne da omekšava.
3. korak
Dodajte vodu, tako da prekrije povrće.
4. korak
Dodajte karfiol, spanać i grašak.
5. korak
Dodajte so i biber po ukusu i pustite da ključa dok se karfiol ne skuva.
6. korak
Sklonite sa toplote i dodajte seoski hleb, puštajući da odstoji nekoliko minuta pre posluživanja.
“METRO Chef robne marke predstavljaju veoma kvalitetne sastojke i imaju velik asortiman sa kojima mogu da se osmisle brojni ukusni recepti.”
CHEF Maria Salinas