Pakora hleb
Trend indijske ulične hrane počinje da osvaja svet!
Najpopularnija grickalica u kantini, Pakora hleb je indijska pržena grickalica takođe poznata i kao bhaji (ili bajji) hleb, česta ulična hrana napravljena od parčića hleba punjenih krompirom i uvaljanih u brašno od leblebije. Pakora je stara indijska reč sastavljena od drevnih sanskritskih reči “pakva” (kuvano) i “vata” (grumen). Ovaj hleb (koji ne treba pomešati sa tradicionalnim indijskim hlebom) i krompir u Indiju su doneli Portugalci u 16. i 17. veku. Pravo poreklo ove grickalice nije utvrđeno, ali ona predstavlja kulturno bogatstvo Indije.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
12parčadi
Hleba200grama
Metro Chef krompira1litar
aro ulja100grama
Metro Chef paradajza30grama
Graška5grama
Korijandera1grančica
Metro Chef korijandera5grama
Zelene čili papričice50grama
garam masalePoukusu
Soli50grama
Kurkume1prstohvat
Mlevene crvene paprike300grama
aro brašna10grama
Harisa začina6listova
Sira po željiPoukusu
Metro Chef kečapPriprema
1. korak
Operite i obarite krompir sa prstohvatom soli, napravite pire i odložite ga.
2. korak
Izdinstajte iseckani luk, paradajz, zelenu čili papričicu i ceo korijander sa začinima. Dodajte masalu u krompir pire i pripremite fil.
3. korak
Pripremite testo sa vodom i brašnom.
4. korak
Između dva parčeta hleba stavite masalu i sir i tako formirajte sendvič.
5. korak
Presecite hleb na pola, uvaljajte u testo i pržite na puno ulja dok ne postane zlatno žuto.
6. korak
Poslužite vruć pakora hleb sa kečapom od paradajza.
“Robne marke nude širok asortiman proizvoda za eksperimentisanje u uličnoj hrani. Najbolji deo je kada pronađete način da uličnu hranu iz jednog dela zemlje prenesete u drugi i da podelite ukuse sa novim regionom.”
CHEF Rishabh Singh