Pastrmka na pireu od dimljene bundeve sa kolačem od bundeve i majonezom od ulja bundevinog semena, sa listićima pohovane žalfije
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
400 gr
pastrmke100 gr
bundeve50 ml
ulja50 gr
putera100 ml
fonda od povrćapo ukusu
so, biber2
žumanca30 gr
jabukovog sirćeta10 gr
senfa30 gr
bundevinog ulja10 ml
Agava sirupa2 kom
sveže žalfije100 gr
gustinaPriprema
Za pastrmku
Pastrmku isfilirati, kožicu markirati nožem i grilovati je kožom okrenutom ka ploči.
Za pire
Bundevu sotirati na puteru, dodati fond od povrća i začine. Kada je bundeva skuvana prebaciti je u odgovarajuću posudu, posudu ufolijati i uz pomoć pištolja za dimljenje bundevu aromatizovati aromom dima. Ostaviti u posudi par minuta, a zatim masu izblendovati u nežni pire.
Za kolač
Bundevu formirati u krug, a zatim izvaditi sredinu iz kruga. Tako formiranu bundevu posoliti i premazati uljem, pa zapeći 10 minuta na 230°C. Nakon što izvadite bundevu iz rerne ponovo je premazati uljem.
Za majonez
Umutiti žumanca, dodati jabukovo sirćete, kap po kap bundevino ulje, zatim senf i pred kraj dodati agava sirup i so.
Za pohovanu žalfiju
Zdrave listove žalfije uvaljati u gustin i pržiti ih u dubokoj masnoći par sekundi. Nakon prženja ostaviti na papirni ubrus da se višak masnoće ocedi.
Servis
Kada su svi segmenti spremni, servirati po želji.