Pastrmka na pireu od dimljene bundeve sa kolačem od bundeve i majonezom od ulja bundevinog semena, sa listićima pohovane žalfije

Pastrmka na pireu Hero
Vreme pripreme60 min.
Nivo težinesrednji
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
400 gr
pastrmke
100 gr
bundeve
50 ml
ulja
50 gr
putera
100 ml
fonda od povrća
po ukusu
so, biber
2
žumanca
30 gr
jabukovog sirćeta
10 gr
senfa
30 gr
bundevinog ulja
10 ml
Agava sirupa
2 kom
sveže žalfije
100 gr
gustina

Priprema

Za pastrmku
Pastrmku isfilirati, kožicu markirati nožem i grilovati je kožom okrenutom ka ploči.
Za pire
Bundevu sotirati na puteru, dodati fond od povrća i začine. Kada je bundeva skuvana prebaciti je u odgovarajuću posudu, posudu ufolijati  i uz pomoć pištolja za dimljenje bundevu aromatizovati aromom dima. Ostaviti u posudi par minuta, a zatim masu izblendovati u nežni pire.
Za kolač
Bundevu formirati u krug, a zatim izvaditi sredinu iz kruga. Tako formiranu bundevu posoliti i premazati uljem, pa zapeći 10 minuta na 230°C. Nakon što izvadite bundevu iz rerne ponovo je premazati uljem.
Za majonez
Umutiti žumanca, dodati jabukovo sirćete, kap po kap bundevino ulje, zatim senf i pred kraj dodati agava sirup i so.
Za pohovanu žalfiju
Zdrave listove žalfije uvaljati u gustin i pržiti ih u dubokoj masnoći par sekundi. Nakon prženja ostaviti na papirni ubrus da se višak masnoće ocedi.
Servis
Kada su svi segmenti spremni, servirati po želji.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi