Pita od bundeve sa sladoledom od bundeve i espreso kafe

Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
500 gr
bundeve100 gr
šećera1 kesica
vanilin šećera100 gr
oraha100 gr
brašna100 gr
putera6
žumancea225 gr
šećera225ml
suvog belog vina250 ml
neutralne pavlake1 gr
cimeta1 gr
đumbira u prahuespreso kafa
Priprema
Za pitu
Bundevu, šećer, orahe i vanilin šećer ispeći u rerni.
Od brašna, putera i šećera napraviti koru. Koru prebaciti preko pečene bundeve i sve zajedno zapeći. Pečenu masu vaditi modlom.
Od brašna, putera i šećera napraviti koru. Koru prebaciti preko pečene bundeve i sve zajedno zapeći. Pečenu masu vaditi modlom.
Za sladoled
700 gr bundeve (treba da ispadne 500 gr pirea)
6 žumanaca, 225 šećera, 225 ml belog vina, 250 ml neutralne pavlake, 1 gram cimeta,1 gram đumbira.
Bundevu ispeći u rerni, propasirati i ohladiti. Napraviti sabajon od žumanaca, šećera i belog vina, pa ostaviti da se ohladi. Umešati sve sa pavlakom i začinima. Zamrznuti. Dobijeni proizvod obraditi u paco jet uređaju.
Sladoled pri servisu isprskati hladnom espreso kafom.
6 žumanaca, 225 šećera, 225 ml belog vina, 250 ml neutralne pavlake, 1 gram cimeta,1 gram đumbira.
Bundevu ispeći u rerni, propasirati i ohladiti. Napraviti sabajon od žumanaca, šećera i belog vina, pa ostaviti da se ohladi. Umešati sve sa pavlakom i začinima. Zamrznuti. Dobijeni proizvod obraditi u paco jet uređaju.
Sladoled pri servisu isprskati hladnom espreso kafom.
Servis
Kada su segmenti spremni, servirati po želji.