Popiet od grdobe

Pravi morski specijalitet.

Popiet od grdobe_hero

Ovaj recept ispuniće sva vaša gastronomska očekivanja.

Vreme pripreme60 min
Nivo težineteško
Broj porcija4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
220grama
grdobe
70grama
zelene tikvice
20grama
stabiljke celera
1
šargarepa
30grama
putera
Po ukusu
so
Za sos
50grama
putera
30grama
šećera
1
pomorandža (sok i kora)
10dl
sirupa od ruže
Za prilog
1komad
krompir
200grama
brokolija
40grama
šalot luka
20grama
putera
40grama
neutralne pavlake

Priprema

1. korak
Rep grdobe postaviti između dva parčeta providne folije i blago ulupati tučkom za meso.
2. korak
Po sredini ribe staviti štapić šargarepe i celera, začiniti i urolovati sve zajedno.
3. korak
Rolnicu od ribe staviti na papardele od tikvica i opet sve zajedno urolovati. Zatim dobijenu rolnicu uviti u providnu foliju i napraviti oblik bombone.
Sada je riba spremna za kuvanje.
4. korak
U odgovarajuću šerpu naliti vode, dodati začine i spustiti rolnicu od ribe. Ne dozvoliti da voda kuva, već kuvati ribu na laganijoj vatri. Dok se riba kuva napraviti prilog.
5. korak
U slanu kipuću vodu dodati kockice krompira i kuvati.
6. korak
U posebnoj posudi na puteru sotirati šalot luk i dodati mu cvetove brokolija. Sve zajedno sotirati i dodati vodu u kojoj se kuvao krompir. Kada je brokoli kuvan izblendovati ga uz dodatak putera i neutralne pavlake do kremaste teksture.
7. korak
Na puteru istopiti šećer, naliti sokom od pomorandže i korom pomorandže, dodati sirup od ruže i redukovati do željene gustine.
8. korak
Kada riba bude kuvana, iseći je na pola (da se vidi presek) i servirati sa povrćem i sosom.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog