Posne sarme sa heljdom

Savršene za novogodišnju trpezu.

Sarmice-hero

Malo drugačiji recept sa heljdom koji ukusom verno prati tradicionalni specijalitet.

Vreme pripreme2:45 h
Nivo težinesrednje teško
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
6listova
kiselog kupusa
150grama
crnog luka
100grama
praziluka
70grama
belog luka
100grama
šargarepe
200grama
heljde
40grama
oraha
po potrebi
aleva paprika
po potrebi
vegeta
po potrebi
biber

Priprema

1. korak
Odvojiti listove za punjenje sarmi i po potrebi ih isprati u hladnoj vodi.
2. korak
Na vrelom ulju sotirati povrće, a zatim dodati kuvanu heljdu, začiniti i sve zajedno kuvati još 5 minuta, skloniti sa strane i dodati mlevene orahe.
3. korak
Takvom masom puniti listove i formirati u oblik sarme.
4. korak
Sarmu kuvati 2 sata na 175 stepeni.
5. korak
Servirati po želji sa kuvanim krompirom ili pireom.
Nebojša Veselinović

Nebojša Veselinović, šef kuhinje METRO HoReCa centra

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
metro katalozi
sve ponude na jednom mestu
Budite u toku sa aktuelnim ponudama!  
Pogledajte sve kataloge
Action teaser novi katalozi
metro kartica
Još uvek nemate Metro karticu
Izdavanje kartice je jednostavno i besplatno!  
Postanite kupac
AT nove metro kartice