Presovana prasetina Cepa Divisa Vendimia Seleccionada
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
700 g
Prasećeg mesa sa kostimaso
Mast za pečenje
ZA PIRE OD JABUKE:
300 g
Jabuka40 g
Putera10 g
METRO Premium Renkapo ukusu
Soka od limunaBiber
So
ZA GARNIRANJE
200 g
Tikvica40 g
Ribizli20 g
Lajma15 g
METRO Chef Malinovog uljaPriprema
Način pripreme:
1. korak
Prase soliti 10 sati pre pečenja.
2. korak
Ispeći na masti uz periodično prelivanje saftom u kom se peče da bi pečenje dobilo hrskavu koricu.
3. korak
Vruću presetinu odkostiti, odstraniti mu hrskavice, rasporediti meso na jednaku visinu i između
dva masna papira presovati uz naglo hlađenje.
dva masna papira presovati uz naglo hlađenje.
4. korak
Nakon hlađenja u šok komori ostaviti nekoliko sati pritisnuto daskom da se dobro ohladi.
Hladnu prasetinu seći na komade po želji, vakumirati i čuvati do servisa.
Hladnu prasetinu seći na komade po želji, vakumirati i čuvati do servisa.
5. korak
Jabuke ispeći, ukloniti koru i uz dodatak ostalih namirnica blenderom miksati u fin pire.
6. korak
Tikvice oljuštiti, iseći na tanke šnite, blanširati na pari i začiniti sokom lajma, maslinovim uljem i solju.
Servirati po želji.
Servirati po želji.
Napomena:
Za pripremu presovane prasetine najbolje je koristiti praseće meso plećke od praseta od 19-21kg.
CEPA DIVISA VENDIMIA SELECCIONADA D.O.CA RIOJA CRVENO VINO
Agilno i sveže vino sa notama dima i vanile, sladića i crnog voća.