Regionalna argentinska morska riba
Idealnu kombinacija za uživanje u letnjim danima čine morska riba i belo vino. Kako bi užitak bio potpun, preporučujemo El Bar Argentino Chardonnay - METRO VINO GODINE 2020. Ovo vino će vas osvojiti svojom svežom iskričavošću, cvetnom aromom i notama kajsije i breskve.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
4komada
regionalne argentinske morske ribe200grama
crnog luka5grama
belog luka100grama
crvenih babura100grama
žutih baburasok2
limunaPo želji
korijanderPo želji
so, biberPriprema
1. korak
Ribu poširati na pari.
2. korak
Isecite crni luk, beli luk i paprike na sitne kockice, pomešajte u posudi sa ribom već isečenom na kockice (neznatno veće od povrća).
3. korak
Dodajte iseckani korijander, so, biber i limunov sok.
4. korak
Korigujte ukuse i odmah poslužite uz čašu ohlađenog Chardonnay-a. Temperatura serviranja ovog vina je između 7 i 8 stepeni.