Rižoto sa pečurkama
Da bi uživanje u ovom ukusnom jelu bilo potpuno, potrebno je upariti ga sa pravim vinom. METRO šefovi i eksperti za vino preporučuju El Bar Argentino MALBEC - intenzivno crveno vino, sa ljubičastim nijansama i aromom koja asocira na slasno zrelo crveno voće. El Bar Argentino sa ponosom nosi titulu METRO VINA GODINE 2020.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
800grama
METRO Chef arborio ili carnaroli pirinča150grama
METRO Chef crnog luka200grama
METRO Chef putera500grama
bundeve300grama
tikvica300grama
šargarepe100grama
METRO Chef sušenog paradajza900grama
METRO Chef šumski mix500grama
METRO Chef parmezanaMETRO Chef maslinovo ulje
bujon od povrća
belo vino
Priprema
1. korak
Sotirajte crni i beli luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
2. korak
Dodajte šargarepu i bundevu koje ste prethodno naseckali na kockice i kuvajte dok ne omekšaju, zatim dodajte tikvice, a potom i pirinač. Prelijte belim vinom i pustite da se tečnost redukuje, sve dok ne ispari.
3. korak
U drugoj posudi hidrirajte sušeni paradajz. Kada omekša, iseckajte ga i dodajte u pirinač.
4. korak
Isecite pečurke na kockice, propržite ih u tiganju dok ne dobiju braon boju, a zatim ih dodajte pirinču. Lagano prelivajte bujonom, uz stalno mešanje, i kuvajte dok ne postignete željenu čvrstinu zrna pirinča.
5. korak
Dodajte maslac i sir, i neprekidno mešajte sve dok se ne pretvore u emulziju.
6. korak
Servirajte rižoto uz čašu Malbec crvenog vina. Temperatura serviranja ovog vina je između 15 i 17 stepeni.
“SAVRŠENO VINO JE ZBIR ISKUSTVA, PROFESIONALIZMA I ZNANJA O VINSKOJ REGIJI U KOJOJ TRAŽITE PARTNERA. OVO VINO IMA KARAKTER ARGENTINE, SA NAJPREPOZNATLJIVIJOM ARGENTINSKOM SORTOM - MALBEC.”
Bernard Filiol de Raimond, globalni direktor za upravljanje vinima & pićima.