Rižoto sa pečurkama

Da bi uživanje u ovom ukusnom jelu bilo potpuno, potrebno je upariti ga sa pravim vinom. METRO šefovi i eksperti za vino preporučuju El Bar Argentino MALBEC - intenzivno crveno vino, sa ljubičastim nijansama i aromom koja asocira na slasno zrelo crveno voće. El Bar Argentino sa ponosom nosi titulu METRO VINA GODINE 2020.
Vreme pripreme
:
25 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
10
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
800grama
pirinča150grama
crnog luka200grama
maslaca500grama
bundeve300grama
tikvica300grama
šargarepe100grama
sušenog paradajza900grama
METRO Chef šumski mix500grama
parmezanamaslinovo ulje
bujon od povrća
belo vino
Priprema
1. korak
Sotirajte crni i beli luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
2. korak
Dodajte šargarepu i bundevu koje ste prethodno naseckali na kockice i kuvajte dok ne omekšaju, zatim dodajte tikvice, a potom i pirinač. Prelijte belim vinom i pustite da se tečnost redukuje, sve dok ne ispari.
3. korak
U drugoj posudi hidrirajte sušeni paradajz. Kada omekša, iseckajte ga i dodajte u pirinač.
4. korak
Isecite pečurke na kockice, propržite ih u tiganju dok ne dobiju braon boju, a zatim ih dodajte pirinču. Lagano prelivajte bujonom, uz stalno mešanje, i kuvajte dok ne postignete željenu čvrstinu zrna pirinča.
5. korak
Dodajte maslac i sir, i neprekidno mešajte sve dok se ne pretvore u emulziju.
6. korak
Servirajte rižoto uz čašu Malbec crvenog vina. Temperatura serviranja ovog vina je između 15 i 17 stepeni.

“SAVRŠENO VINO JE ZBIR ISKUSTVA, PROFESIONALIZMA I ZNANJA O VINSKOJ REGIJI U KOJOJ TRAŽITE PARTNERA. OVO VINO IMA KARAKTER ARGENTINE, SA NAJPREPOZNATLJIVIJOM ARGENTINSKOM SORTOM - MALBEC.”
Bernard Filiol de Raimond, globalni direktor za upravljanje vinima & pićima.