ROJÕES„PRŽENO SVINJSKO MESO”

Rojões je jedno od tradicionalnijih jela, specifčno za kuhinju severnog Portugala.

Jelo 1 hero

Svinjsko meso u kombinaciji sa izuzetnim začinima je delikatna opcija za ukusan obrok.

Vreme pripreme60 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1,5kg
METRO Chef svinjskog mesa isečenog na kocke
20g
METRO Chef suve mlevene paprike
5čenova
METRO Chef seckanog belog luka
40g
METRO Chef maslinovog ulja
6dl
crvenog vina
1list
lovora
3tbsp
aro lard
10g
METRO Chef kima
aro so po ukusu
METRO Chef biber po ukusu

Priprema

1. korak
Pripremiti marinadu od vina, seckanog belog luka, paprike, pola količine kima, soli i bibera. Meso marinirati u frižideru preko noći.
2. korak
Marinirano meso oceđeno od marinade propržiti na maslinovom ulju uz dodatak lovorovog lista.
3. korak
Dodati marinadu i dinstati da meso omekša.
4. korak
Pre serviranja posuti preostalim kimom.
Jelo je poželjno servirati sa kockicama portugalskog prženog krompira ili belim pirinčem.Ne zaboravite na čašu crvenog vina koja će oplemeniti obrok!
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
horeca centar
  pronađite inspiraciju
Dobro došli u HoReCa centar!   
Saznajte više
HoReCa inspiracija
specijalizovani katalog
  ponuda za profesionalne kupce  
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
Katalog