ROJÕES„PRŽENO SVINJSKO MESO”
Rojões je jedno od tradicionalnijih jela, specifčno za kuhinju severnog Portugala.

Svinjsko meso u kombinaciji sa izuzetnim začinima je delikatna opcija za ukusan obrok.
Vreme pripreme
:
60 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
1,5kg
svinjske plećke, isečene na kocke20g
suve mlevene paprike5čenova
belog luka, sitno sečenih40g
maslinovog ulja6dl
crvenog vina1list
lovora3tbsp
aro lard10g
kimaso i biber po ukusu
Priprema
1. korak
Pripremiti marinadu od vina, seckanog belog luka, paprike, pola količine kima, soli i bibera. Meso marinirati u frižideru preko noći.
2. korak
Marinirano meso oceđeno od marinade propržiti na maslinovom ulju uz dodatak lovorovog lista.
3. korak
Dodati marinadu i dinstati da meso omekša.
4. korak
Pre serviranja posuti preostalim kimom.
Jelo je poželjno servirati sa kockicama portugalskog prženog krompira ili belim pirinčem.Ne zaboravite na čašu crvenog vina koja će oplemeniti obrok!