ROJÕES„PRŽENO SVINJSKO MESO”

Rojões je jedno od tradicionalnijih jela, specifčno za kuhinju severnog Portugala.
Jelo 1 hero

Svinjsko meso u kombinaciji sa izuzetnim začinima je delikatna opcija za ukusan obrok.

Vreme pripreme
:
60 min
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1,5kg
svinjske plećke, isečene na kocke
20g
suve mlevene paprike
5čenova
belog luka, sitno sečenih
40g
maslinovog ulja
6dl
crvenog vina
1list
lovora
3tbsp
aro lard
10g
kima
so i biber po ukusu

Priprema

1. korak
Pripremiti marinadu od vina, seckanog belog luka, paprike, pola količine kima, soli i bibera. Meso marinirati u frižideru preko noći.
2. korak
Marinirano meso oceđeno od marinade propržiti na maslinovom ulju uz dodatak lovorovog lista.
3. korak
Dodati marinadu i dinstati da meso omekša.
4. korak
Pre serviranja posuti preostalim kimom.
Jelo je poželjno servirati sa kockicama portugalskog prženog krompira ili belim pirinčem.Ne zaboravite na čašu crvenog vina koja će oplemeniti obrok!
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
horeca centar
 pronađite inspiraciju
Dobro došli u HoReCa centar! 
Saznajte više
HoReCa inspiracija
specijalizovani katalog
 ponuda za profesionalne kupce  
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog