Sotirana skuša

Jelo koje oduševljava bogatim ukusom.

Vrhunski specijalitet za posebne trenutke.

Vreme pripreme
:
1 h
Nivo težine
:
teško
Broj porcija
:
1

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1
sveža skuša
Malo
METRO Chef maslinovog ulja
Po ukusu
so
100grama
brašna
20grama
suvog ruzmarina
5grama
šarenog bibera
Salsa od cvekle
4
male marinirane cvekle
1glavica
crvenog luka
Malo
sveže nane
1kašika
limunovog soka
40ml
METRO Chef maslinovog ulja
Breton sos
50grama
omekšalog putera
2
žumanca
1kašičica
senfa
2kašike
belog vinskog sirćeta
1kašika
seckanog peršuna
Malo
vlašca i taragona
100grama
Tempura mix
200grama
tikvica

Priprema

1. korak
Skušu očistiti, isfilirati i obući je u "kaput" od brašna i začina, zatim je sotirati na maslinovom ulju.
2. korak
Tikvice isecite na kolutove pa svaki kolut na polovinu, umočite u masu od tempure i pržite u dubokoj masnoći, kada su tikvice gotove, odložiti ih na papirni ubrus.
3. korak
Mariniranu cveklu isecite na kockice, pomešajte sa sitno iseckanim crvenim lukom i seckanom nanom. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Sve zajedno sjediniti i spremiti za servis.
4. korak
Za sos napravite "breton" majonez. Ulupati dva žumanca sa topljenim puterom, senfom, belim vinskim sirćetom i dodati vlašac, peršun, so i biber.
5. korak
Servirati sotiranu skušu sa dodatkom tikvica i majoneza.
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli uHoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog