Sotirana skuša
Jelo koje oduševljava bogatim ukusom.
Vrhunski specijalitet za posebne trenutke.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
1
sveža skušaMalo
METRO Chef maslinovog uljaPo ukusu
so100grama
brašna20grama
suvog ruzmarina5grama
šarenog biberaSalsa od cvekle
4
male marinirane cvekle1glavica
crvenog lukaMalo
sveže nane1kašika
limunovog soka40ml
METRO Chef maslinovog uljaBreton sos
50grama
omekšalog putera2
žumanca1kašičica
senfa2kašike
belog vinskog sirćeta1kašika
seckanog peršunaMalo
vlašca i taragona100grama
Tempura mix200grama
tikvicaPriprema
1. korak
Skušu očistiti, isfilirati i obući je u "kaput" od brašna i začina, zatim je sotirati na maslinovom ulju.
2. korak
Tikvice isecite na kolutove pa svaki kolut na polovinu, umočite u masu od tempure i pržite u dubokoj masnoći, kada su tikvice gotove, odložiti ih na papirni ubrus.
3. korak
Mariniranu cveklu isecite na kockice, pomešajte sa sitno iseckanim crvenim lukom i seckanom nanom. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Sve zajedno sjediniti i spremiti za servis.
4. korak
Za sos napravite "breton" majonez. Ulupati dva žumanca sa topljenim puterom, senfom, belim vinskim sirćetom i dodati vlašac, peršun, so i biber.
5. korak
Servirati sotiranu skušu sa dodatkom tikvica i majoneza.