Sporo kuvana jagnjeća kolenica
Sočno i aromatično jelo.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
750 gr
METRO Chef jagnjeće kolenice100 gr
šargarepe100 gr
celera 100 gr
paštrnaka100 gr
crnog luka150 gr
ARO putera 150 g
ARO palente50 gr
METRO Chef vlašca100 gr
ARO tvrdog sira 200 gr
METRO Chef onion ringspo ukusu
sopo ukusu
biberpo ukusu
majčina dušicaPriprema
1. korak
Na otopljenom puteru sotirati začinjenu kolenicu, da se zatvore sve pore, pa dodati majčinu dušicu i korenasto povrće zajedno sa crnim lukom.
2. korak
Sve zajedno toplotno obraditi još par minuta, pa ostaviti da se prohladi, a zatim spakovati u vakum kesu.
3. korak
Kolenicu kuvati 24 sata na 70°C. Nakon kuvanja kolenicu naglo ohladiti, a pred sam servis vratiti na početnu temperaturu kuvanja.
4. korak
Kada je kolenica spremna za servis, napraviti palentu i u nju dodati tvrdi sir.
5. korak
Ispohovati kolutove crnog luka i iskoristiti kao dekoraciju.