Sporo kuvana jagnjeća kolenica 

Sočno i aromatično jelo.

Jagnjeca kolenica hero
Vreme pripreme24 sata
Nivo težinesrednji
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
750 gr
METRO Chef jagnjeće kolenice
100 gr
šargarepe
100 gr
celera 
100 gr
paštrnaka
100 gr
crnog luka
150 gr 
ARO putera 
150 g
ARO palente
50 gr
METRO Chef vlašca
100 gr
ARO tvrdog sira 
200 gr
METRO Chef onion rings
po ukusu
so
po ukusu
biber
po ukusu
majčina dušica

Priprema

1. korak
Na otopljenom puteru sotirati začinjenu kolenicu, da se zatvore sve pore, pa dodati majčinu dušicu i korenasto povrće zajedno sa crnim lukom. 
2. korak
Sve zajedno toplotno obraditi još par minuta, pa ostaviti da se prohladi, a zatim spakovati u vakum kesu.
3. korak
Kolenicu kuvati 24 sata na 70°C. Nakon kuvanja kolenicu naglo ohladiti, a pred sam servis vratiti na početnu temperaturu kuvanja.
4. korak
Kada je kolenica spremna za servis, napraviti palentu i u nju dodati tvrdi sir. 
5. korak
Ispohovati kolutove crnog luka i iskoristiti kao dekoraciju. 
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi