Štrudla sa makom

Tradicionalni simbol detinjstva.

Strudla sa makom - hero

Svi volimo štrudlu sa makom, a da li ste znali da najstariji recept za štrudlu potiče iz 1696. godine i čuva se u Bečkoj gradskoj biblioteci. Smatra se da su Austrijancima štrudlu prvo predstavili turski osvajači.
Kod nas, naročito širom Vojvodine omiljena je i nezaobilazna poslastica tokom porodičnih okupljanja.

Vreme pripreme70 min
Nivo težinesrednji
Broj porcija4

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
250grama
aro maslaca
50grama
kvasca
100grama
šećera
4
žumanceta
500ml
aro mleka
1kg
brašna
500grama
maka
1litar
aro mleka
150grama
šećera
1
aro vanilin šećer

Priprema

1. korak
Umesiti testo i od dobijene mase napraviti jufke. Ostaviti testo da odstoji 10 minuta, nakon toga testo razvaljati oklagijom.
2. korak
Posebno skuvati mleko sa makom i šećerom do određene gustine. Dobijeno testo premazati maslacem pa filom i formirati u rolat.
3. korak
Peći na 180 stepeni 40-45 minuta, na pola pečenja poklopiti posudu u kojoj se peče.
4. korak
Kad je štrudla gotova iseći je i servirati sa prah šećerom.

Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra za edukaciju

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog