Torricado de vitela

Istinski portugalska inspiracija koja vas vodi do bogatstva ukusa i osećaja.

Torikado de vitela

Torricado je kulinarski specijalitet iz portugalskog regiona Ribatežo. Sastoji se od komada hleba tostiranih na grilu, natopljenih u maslinovo ulje i premazanih belim lukom. Tradicionalno, torricado se pekao iznad vatre i služio sa grilovanim bakalarom. Danas se uz torricado mogu poslužiti različiti premazi i dodaci, što ga čini veoma svestranim jelom.

Vreme pripreme3 h
Nivo težinesrednji
Broj porcija6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1vekna
rustičnog hleba (600 grama)
600grama
teleće slabine
60grama
METRO Chef pakovanog miksa zelenih salata
70grama
METRO Chef zrelog paradajza
7grama
METRO Chef Dijon senfa
40grama
METRO Chef majoneza
40grama
Sabores Lusitanos Azorean sira
70grama
sitnog sira
4grama
Chef listova bosiljka
20ml
Chef maslinovog ulja
50grama
METRO Chef limuna
4grama
belog luka
2grama
METRO Chef majčine dušice
4grama
krupne soli
7grama
mikro začinskog bilja

Priprema

1. korak
Začinite teletinu solju, majčinom dušicom i belim lukom. Meso ispeci po zelji. Nakon pečenja, ostavite da se ohladi.
2. korak
Izdinstajte mikro povrće i ostavite sa strane.
3. korak
Presecite hleb horizontalno po polovini, poprskajte maslinovim uljem i tostirajte.
4. korak
Napravite sos sa senfom, majonezom, maslinovim uljem i limunom.
5. korak
Na tostirani hleb stavite isečeni paradajz i teletinu, zelenu salatu, listiće bosiljka, sitan sir i sos. Isecite na šest jednakih komada i poslužite.
CHEF António Bóia

“Sa partnerom kao što je METRO, i sa novim METRO brendovima, znam da u svakoj oblasti postoji tim specijalizovan za proizvode koji su mi potrebni.”

CHEF António Bóia

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli u  HoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
 Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog