Torricado de vitela
Istinski portugalska inspiracija koja vas vodi do bogatstva ukusa i osećaja.
Torricado je kulinarski specijalitet iz portugalskog regiona Ribatežo. Sastoji se od komada hleba tostiranih na grilu, natopljenih u maslinovo ulje i premazanih belim lukom. Tradicionalno, torricado se pekao iznad vatre i služio sa grilovanim bakalarom. Danas se uz torricado mogu poslužiti različiti premazi i dodaci, što ga čini veoma svestranim jelom.
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
1vekna
rustičnog hleba (600 grama)600grama
teleće slabine60grama
METRO Chef pakovanog miksa zelenih salata70grama
METRO Chef zrelog paradajza7grama
METRO Chef Dijon senfa40grama
METRO Chef majoneza40grama
Sabores Lusitanos Azorean sira70grama
sitnog sira4grama
Chef listova bosiljka20ml
Chef maslinovog ulja50grama
METRO Chef limuna 4grama
belog luka2grama
METRO Chef majčine dušice4grama
krupne soli7grama
mikro začinskog biljaPriprema
1. korak
Začinite teletinu solju, majčinom dušicom i belim lukom. Meso ispeci po zelji. Nakon pečenja, ostavite da se ohladi.
2. korak
Izdinstajte mikro povrće i ostavite sa strane.
3. korak
Presecite hleb horizontalno po polovini, poprskajte maslinovim uljem i tostirajte.
4. korak
Napravite sos sa senfom, majonezom, maslinovim uljem i limunom.
5. korak
Na tostirani hleb stavite isečeni paradajz i teletinu, zelenu salatu, listiće bosiljka, sitan sir i sos. Isecite na šest jednakih komada i poslužite.
“Sa partnerom kao što je METRO, i sa novim METRO brendovima, znam da u svakoj oblasti postoji tim specijalizovan za proizvode koji su mi potrebni.”
CHEF António Bóia