Ukrajinski boršč
Izdašna, sezonska i maštovita kuhinja koja oslikava duboku privrženost Ukrajinaca zemlji.

Kulinarsko nasleđe Ukrajine koje je osvojilo svet. Boršč je tradicionalna ukrajinska supa od cvekle i kupusa koja je veoma popularna u mnogim kuhinjama centralne i istočne Evrope. Varijacije u pripremi ovog jela postoje ne samo od zemlje do zemlje, već i od jednog regiona Ukrajine do drugog. Kaže se i da svaka ukrajinska porodica ima sopstveni originalni recept za boršč. Originalni boršč se sprema od mesnog bujona, ali se može pripremiti i sa povrtnim. Bogate je arome i ukusa i reč je o sjajnom jelu. Obično se služi sa svežim zemičkama po imenu “pampushki” i kiselom pavlakom. Boršč se može poslužiti u dubokim činijama ili u posudi od hleba.
Potrebne namirnice
Priprema

“Glavni kvaliteti kuvara u pripremi hrane su disciplina, odgovornost i red. Glavna tajna uspešnog kuvara je da nema strah od eksperimentisanja i da svakog dana usavršava svoje veštine.”
CHEF Olexiy Povtoreiko