BAKALAR U PRŠUTI - CEPA DIVISA RosÉ

Vino godine 2023 Rose hero
Vreme pripreme35 min
Nivo težinesrednje teško
Broj porcija2

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
300 g
Fileta bakalara
160 g
Pršute
30 g
Putera
ZA KREMU OD CITRUSA:
150 g
Limuna (zest i sok)
30 g
Trščanog šećera
ZA SALATU:
30 g
METRO Chef ribizli
100 g
METRO Chef baby spanaća
100 g
Fine Life crvene blitve
po želji
RIOBA Grenadin sirup
po želji
METRO Chef beli kondiment

Priprema

Način pripreme:
1. korak
Filet bakalara začiniti, urolati u pršutu i zategnuti folijom.
2. korak
Vakumirati i kuvati u vakumu na 45°C oko 15 minuta.
3. korak
Naglo ohladiti i pred servis sotirati na puteru da pršuta porumeni.
Za sos:
1. korak
Zest limuna kuvati u tri vode, posle svakog kuvanja naglo ohladiti. Nakon trećeg kuvanja ocediti i sačuvati tečnost.
2. korak
U oceđene kore limuna dodati 250 ml vode i 125g šećera i kuvati da se redukuje na pola. Procediti i sačuvati sirup.
3. korak
Koru blendati i postepeno dodati vodu od kuvanja, sok od limuna i sirupa (1:1:1).
Za salatu:
1. korak
Za dresing napraviti emulziju kondimenta i grenadin sirupa. Začiniti Fleur de sel i mešanim biberom.
rose 2023

CEPA DIVISA ROSÉ D.O.CA RIOJA ROSÉ VINO

Arome maline, kao i nagoveštaji ljubičice, aromatičnog bilja, bombona i balzamika.

Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
METRO horeca centar
  Pronađite inspiraciju
Dobro došli u METRO HoReCa centar!  
Saznajte više
Metro HoReCa centar
Specijalizovani katalog
Ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!  
Saznajte više
specijalizovani katalozi