Lazanja od gambora-CEPA DIVISA Blanco
Potrebne namirnice
KoličinaSastojci
200 gr
METRO Chef White Tiger gambora2 dl
ARO pavlake za kuvanje1
jaje100 gr
METRO Chef brašna 001
glavica crnog luka50 gr
METRO Chef putera250 gr
METRO Chef mix pečuraka 1 dl
pilećeg fondaMix METRO Chef svežeg začinskog bilja
Priprema
Način pripreme:
1. korak
Gambore očistiti i izblendati sa dodatkom pavlake da se dobije fin mus.
Začiniti i u njega dodati seckano meso krabe (opciono) ili seckanih gambora.
2. korak
Pastu razviti i blanširati, izvaditi diskove i čuvati na suvom mestu dok ne sastavimo lazanju.
Ređati u formi pasta-mus-pasta-mus i završiti sa pastom.
3. korak
Prebaciti je u posudu za kuvanje na pari I biće gotova za 10-tak minuta
4. korak
U međuvremenu spremiti velute od pečuraka. Na puteru prodinstati crni luk, dodati pečurke i naliti neutralnom pavlakom i redukovati tečnost na pola.
5. korak
Nakon toga nasuti pileći fond i takođe redukovati tečnost.
Sve zajedno izblendati i začiniti. Ostatak pečuraka sotirati na maslinovom ulju i začiniti sa svežim začinskim biljem (peršun, korijander).
CEPA DIVISA VIURA D.O.CA RIOJA BELO VINO
Ekspresivno, intenzivno i kompleksno, sa aromama citrusnog voća i zelene jabuke.