"Aperitivo" koncept

Prosečno vreme čitanja: 2 minuta
finger food

Povećajte posetu i svojim gostima pružite lepo iskustvo

 

“Aperitivo” je koncept koji je tipičan za Italiju (posebno za Milano i okolinu), ali je postao poznat širom sveta jer ugostiteljima obezbeđuje veću posetu i promet, a gostima nudi lepo iskustvo koje su raspoloženi da često ponove u omiljenom lokalu. 

 

Određenog dana u nedelji, u periodu od nekoliko sati, obično posle radnog vremena za većinu zaposlenih, kafe, bar ili restoran gostima nudi mogućnost da uz kupljeno piće bez dodatne naknade mogu degustirati “zalogaje kuće”, a ovaj način usluge ugostitelji ujedno mogu iskoristiti kao marketinški potez i test uspešnosti novih jela koja bi se mogla naći u ponudi u skorije vreme…. Cena u tom periodu obično je fiksna i ista za sva pića, a kroz cenu se kompenzuje ulaganje u hranu koja se služi.

 

Kvalitet i ponuda hrane se dosta razlikuje od lokala do lokala. U nekima od njih pronaći ćete samo malo fokaće i brusketa sa različitim salsama, u najboljima ćete imati ogroman izbor između testenina, malih zalogaja mesa i mesnih delikatesa, pice i drugih ukusnih specijaliteta! Naravno, moguće je i poigrati se i ponuditi autentične zalogaje za Srbiju ili miks različitih kuhinja.

 

U osnovi, tanjiri su mali, pa će se gosti svakako posluživati više puta kako bi probali što više specijaliteta.

 

Lokali ovaj koncept najčešće organizuju tokom proleća i leta jer je doživljaj maksimalan u letnjim baštama, a živa muzika ili DJ upotpuniće ugođaj. Gosti vole ovakvu ponudu i rado se vraćaju u lokale koji ih redovno organizuju – Aperitivo može postati dan za opušteno uživanje u dobrom društvu, uživanje u lepim danima, muzici, piću i ukusnim zalogajima!


Autor teksta je Dejan Đorđević, rukovodilac za odnose sa HoReCa klijentima u METRO Cash&Carry

 

Ovde nam možete poslati svoj komentar, sugestiju ili temu koja vas zanima i koju biste voleli da obradimo