Sicilijanski aranćini

Najizazovnije kulinarske kreacije za gurmane na ulicama!
Sicilijanski aranćini

Ukus i istorija Sicilije u malom kulinarskom umetničkom delu “Arancino” je najreprezentativniji kulinarski proizvod Sicilije. Svaki grad na ostrvu je vekovima usavršavao ovaj delikates. Po legendi, recept se razvio iz slatke verzije, nazvanoj po voću “melarancia” (slatka narandža), na koje „arancino“ izgledom veoma podseća. “Arancino” je, pak, ušao u istoriju u slanoj verziji, kao pravo malo umetničko delo napravljeno isključivo od sastojaka sa Sicilije. U Kataniji se tvrdi da je vulkan Etna bio inspiracija za njegovo stvaranje, i kada je reč o njegovom obliku i što se tiče izgleda i eksplozije ukusa koju donosi njegovo punjenje, koje podseća na erupciju vulkana.

Vreme pripreme
:
2:30 h
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
1kilogram
mlevene junetine
1kilogram
koncentrovanog paradajza
2litra
vode
70grama
soli
50grama
bibera
500grama
Aro Edamer sira
800grama
METRO Chef zmrznuti mix za đuveč
1kilogram
Roma pirinča
2,2litra
bujona od povrća
1kesica
šafrana
100grama
Aro maslaca
800grama
METRO Chef 00 brašna
Popotrebi
Aro prezle
Popotrebi
METRO Chef maslinovo ulje

Priprema

1. korak - Mesni sos
Propržite mešano povrće u tiganju. Dodajte mleveno meso i dinstajte ga dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte koncentrovani paradajz, 1 litar vode, 50 grama soli i biber. Nakon što proključa, 2 sata kuvajte na niskoj temperaturi. Ostavite da se ohladi.
2. korak - Pirinač
Sipajte bujon u šerpu. Dodajte kesicu šafrana. Kada proključa, dodajte pirinač. Dobro promešajte i kuvajte na niskoj temperaturi sve dok voda ne ispari. Umešajte maslac i 20 grama soli, a zatim pirinač rasporedite po radnoj površini i pustite da se ohladi.
3. korak - Fil
Isecite sir na kockice. Umešajte u ohlađeni mesni sos. Rukama oblikujte pirinčane kuglice od 150 grama, pritiskajući ih kako biste napravili otvor koji ćete napuniti sa oko 100 grama fila od mesa i sira. Zatvorite aranćino rukama, oblikujući klasični kupasti oblik.
4. korak - Pohovanje i prženje
U činiji napravite polu-tečno testo od 1 litra vode i brašna. Uronite aranćine u testo, a zatim u prezle. Pržite oko 7 minuta na ulju zagrejanom na 170 °C.
5. korak - Serviranje
Poslužite vruće aranćine u kartonskoj kutiji za uličnu hranu.
CHEF Salvatore Viscuso

“Zahvaljujući METRO Chef-u pronalazim savršene sastojke za moje aranćine.”

CHEF Salvatore Viscuso