Sicilijanski aranćini
Najizazovnije kulinarske kreacije za gurmane na ulicama!
Ukus i istorija Sicilije u malom kulinarskom umetničkom delu “Arancino” je najreprezentativniji kulinarski proizvod Sicilije. Svaki grad na ostrvu je vekovima usavršavao ovaj delikates. Po legendi, recept se razvio iz slatke verzije, nazvanoj po voću “melarancia” (slatka narandža), na koje „arancino“ izgledom veoma podseća. “Arancino” je, pak, ušao u istoriju u slanoj verziji, kao pravo malo umetničko delo napravljeno isključivo od sastojaka sa Sicilije. U Kataniji se tvrdi da je vulkan Etna bio inspiracija za njegovo stvaranje, i kada je reč o njegovom obliku i što se tiče izgleda i eksplozije ukusa koju donosi njegovo punjenje, koje podseća na erupciju vulkana.
Potrebne namirnice
Priprema
“Zahvaljujući METRO Chef-u pronalazim savršene sastojke za moje aranćine.”
CHEF Salvatore Viscuso