Ukrajinski boršč

Izdašna, sezonska i maštovita kuhinja koja oslikava duboku privrženost Ukrajinaca zemlji.
Ukrajinski boršč

Kulinarsko nasleđe Ukrajine koje je osvojilo svet. Boršč je tradicionalna ukrajinska supa od cvekle i kupusa koja je veoma popularna u mnogim kuhinjama centralne i istočne Evrope. Varijacije u pripremi ovog jela postoje ne samo od zemlje do zemlje, već i od jednog regiona Ukrajine do drugog. Kaže se i da svaka ukrajinska porodica ima sopstveni originalni recept za boršč. Originalni boršč se sprema od mesnog bujona, ali se može pripremiti i sa povrtnim. Bogate je arome i ukusa i reč je o sjajnom jelu. Obično se služi sa svežim zemičkama po imenu “pampushki” i kiselom pavlakom. Boršč se može poslužiti u dubokim činijama ili u posudi od hleba.

Vreme pripreme
:
2:30 h
Nivo težine
:
srednji
Broj porcija
:
6

Potrebne namirnice

KoličinaSastojci
400grama
svinjetine
2komada
cvekle
5komada
METRO Chef krompira
1komad
šargarepe
1komad
METRO Chef crnog luka
300grama
kupusa
400grama
METRO Chef komadića paradajza iz konzerve
1komad
METRO Chef crvena babura
1kašičica
kašičica jabukovog sirćeta
Poukusu
so, crni biber i šećer
1kašika
METRO Chef pavlake po porciji
Poukusu
Aro ulje
Poukusu
beli luk
Poukusu
METRO Chef Sveži peršun
Zemičke ili hleb

Priprema

1. korak
Pripremite mesni bujon. Meso treba kuvati u vodi bez soli oko 1.5 sat dok ne postane mekano.
2. korak
Operite i oljuštite povrće. Šargarepa, koren cvekle, babura i luk treba da budu isečeni na žilijen, krompiri na kockice od 1 cm.
3. korak
Zagrejte šerpu i dodajte ulje (ili svinjsku mast). Povrće treba lagano pržiti oko 5 minuta. Dok pržite povrće dodajte mu iseckan paradajz, 1 kafenu kašičicu jabukovog sirćeta, so i crni biber, i prstohvat šećera. Izgnječite 2 čena belog luka i dodajte u tiganj.
4. korak
Dodajte krompir, kupus i prženo povrće u šerpu sa bujonom. Kuvajte oko 30 minuta, odnosno dok povrće ne postane mekano.
5. korak
Isecite meso na male porcije i stavite na tanjir. Poslužite sa pavlakom, svežim zemičkama i belim lukom i svežim peršunom.
CHEF Olexiy Povtoreiko

“Glavni kvaliteti kuvara u pripremi hrane su disciplina, odgovornost i red. Glavna tajna uspešnog kuvara je da nema strah od eksperimentisanja i da svakog dana usavršava svoje veštine.”

CHEF Olexiy Povtoreiko 
Iskoristite prednosti kupovine u METRO-u
Horeca centar
Pronađite inspiraciju
Dobro došli uHoReCa centar!
Saznajte više
HoReCa inspiracija
Specijalizovani katalog
ponuda za profesionalne kupce
Asortiman inspirisan Vašim potrebama!
Saznajte više
Katalog