Kampanja "Kupi više plati manje"

Prosečno vreme čitanja: 2 minuta
izložena roba u prodavnici

Raditi u marketingu i osmišljavati kampanje za projekte i proizvode je zasigurno najepši deo posla. 

Dobar proizvod, usluga, promotivna akcija, zaslužuju dobru priču koja ih prati. Naizgled jednostavno, zar ne? I u biti i jeste tako, ipak, ima izazova. Pred nas je nedavno bio postavljen zadatak da našu osveženu i inoviranu “Kupi više, plati manje” inicijativu predstavimo u svetlu kakvom zaslužuje! Da dobije novi ugao, pridobije još veću pažnju, napravi razliku u odnosu na ono što smo ranije komunicirali, a opet da komunikacija bude jednostavna trgovcima, kojima se primarno obraćamo.  Na prvi pogled jednostavno, ali kako osmisliti novi pristup, pogoditi u metu, biti zanimljiv, a jasan, precizan, i objasniti inicijativu u jednoj rečenici ili reklamom u 30 sekundi?

Kako smo ovo postigli? Iskreno, puno smo vremena proveli analizirajući samu inicijativu, sve ono što nudi, tražili nove pristupe….ali suština je bila da se stavimo “u cipele trgovaca”…. To je bilo ključno, samo tako smo uspeli da “spakujemo” priču u ono što je našim kupcima - trgovcima potrebno od nas, a to je kvalitetno selektovan i stabilan asortiman, po dobrim cenama. Vetar u leđa su nam dale kolege koje su nas svakodnevno obaveštavale o širenju asortimana, i sa podatkom da trenutno imamo više od 3.000 proizvoda u “Kupi više, plati manje” programu, naš je posao bivao sve lakši. 

Svedoci smo da asortiman obuhvaćen ovom ponudom raste, trgovci prepoznaju sve što smo uradili, rezultati su odlični, i nastavljamo dalje! Da li i vi to prepoznajete? Da li se vama naša komunikacija dopada


Autor teksta je Jelena Drača, Rukovodilac Marketinga u METRO Cash&Carry

Ovde nam možete poslati svoj komentar, sugestiju ili temu koja vas zanima i koju biste voleli da obradimo